Missä mennään näin pääsiäisen jälkeen. Pidimme viime viikon aikalailla hiljaiseloa ratsastuksen ja talleilun saralla, minä tarvitsin jotain muuta ja ponillekin tekee välillä hyvää saada vain olla (näin on todettu tämän kauramopon kohdalla jo useamman kerran, tauko tekee terää).

     Sitä monesti ajattelee, että miksi joku muu tekee asiat niin paljon paremmin, miksi sillä natsaa oman hevosensa kanssa just eikä melkein. Niin, mikä sen tekee. Meillä on on tallissa muutama yksityinen vain. Eräs parivaljakko on niin toisilleen luodut, että ihan kateeksi välillä käy, mikä niillä sitten on, että hevonen luottaa ihmiseen ja ihminen luottaa hevoseen, niin täysin. No aika. Tämä pari on tehnyt töitä 5v yhdessä, monta kertaa viikossa. Se tekee monta työtuntia. Siinä hevonen oppii jo luottamaan millainen tuo ihminen on ja ihminen oppii tuntemaan hevostaan. Siinä on minulla tavoite, olla yhtä hieno parivaljakko ponini kanssa kun meillä tulee yhteistyötä 5v kuluneeksi. Tällä hetkellähän sitä on 1,5v josta itse olen ollut raskaana sen 9kk, joten aika lapsen kengissä vielä mennään. 

     Eilen kävin sitten ratsastamassa ja vain ratsastin eteenpäin, pohkeen sekä ohjan väliin ponia. Menin rennosti, terapiavyöllä ja työstin vain eteenpäin. Niin se muoto vaan alkaa löytyä. Naksauttelee aika ajoin itseään kauniisti muotoon, ja antaa toivoa siitä huomisesta. Tää on se juttu, tän takia mä jaksan aina uudelleen mennä selkään ja työskennellä ponin kanssa selästä käsin. Mutta, kuinka tärkeää on työstää maasta ponia. Vielä tärkeämpää. Näin poni oppii luottamaan, kun sillä on vahva johtaja. Pieniä askeleita kohti johtajuutta on otettu ja saavutettu. On mahtavaa kun tyttäristäni joku menee selkään, antaa ponille vapaat ohjat ja poni seuraa minua. Minne menet, sinne sinua seuraan. Kun pysähdyn, käännyn, pysähtyy ponikin, laskee turvan kämmenelleni ja puhaltaa. Se on hetki jolloin minun ympäriltäni katoaa kaikki, kello, maailma, syntyy kupla, johon mahtuu vain se hetki, se lämmin puhallus, se yhteys tuon uljaan eläimen kanssa. Rakastan, joka hetki enemmän.